تعمیر و نگهداری لیفتراک

رعایت اصول تعمیر و نگهداری لیفتراک، باعث حفظ این دارایی سودمند و افزایش بازدهی آن در کسب و کار می­شود. لیفتراک ها جزو ماشین های ضروری صنعتی است که برای حمل و نقل و جابه جایی انواع بار، در وزن های بسیار بالا به کار می روند. درست است که یک لیفتراک صنعتی می تواند وزن های زیاد بار را جابه جا کند، اما باید توجه کرد که حداکثر توان حمل بار و وزن کالا، برای این ماشین از قبل توسط کارخانه سازنده مشخص خواهد شد. لیفتراک ها انواع مختلفی دارند: لیفتراک دستی، برقی، دیزلی و دوگانه سوز از انواع رایج لیفتراک در صنعت هستند.

اطلاعات بیشتر در خصوص: تعمیر لیفتراک

اصول تعمیر و نگهداری لیفتراک، تخصص خاص خود را می طلبد. لیفتراک های دیزلی هم پرسر وصدا هستند و هم آلودگی محیط زیست را به همراه دارند. در مقابل، لیفتراک های برقی این عیب را ندارند؛ اما اشکال بزرگ لیفتراک برقی این است که در صنایع بزرگ که در فضاهای گسترده و باز باید کالاها حمل شوند، قابل استفاده نیست؛ زیرا تأمین برق دستگاه در این حالت مشکل است. هر لیفتراک باید قبل از استفاده و روشن شدن، تست و بازرسی شود. اطلاعات بازرسی در فرم بازرسی ثبت می شود. هر گونه عملیات تعمیر و نگهداری، خرابی ها، حوادث کار و نام راننده حتما باید در فرم بازرسی ثبت شود. تست لیفتراک حتما باید در فضای مناسب انجام گیرد.

اطلاعات بیشتر در خصوص: تعمیر لیفتراک برقی

اصول تعمیر و نگهداری لیفتراک

 اجزای اصلی لیفتراک

  • بدنه لیفتراک
  • اتاق راننده
  • محافظ سقف
  • دکل
  • تکیه گاه شاخک ها
  • نگهدارنده بار
  • شاخک ها
  • چرخ ها
  • وزنه تعادل
  • تجهیزات هشداردهنده ایمنی
  • سیستم ترمز و سیستم هیدرولیک سیلندر

تعمیر و نگهداری لیفتراک

آشنایی با اصول تعمیر و نگهداری بهینه لیفتراک

در نگهداری بهینه لیفتراک دارای موتورهای دیزل و دوگانه سوز،  باید توجه داشت که فشارهای وارده و نیز ساعت کاری در این موتورها، زیاد است و هنگام تعمیر لیفتراک، عملیات باید به گونه ای انجام پذیرد که ایراد بصورت %100 مرتفع گردد. تمامی اتصالات لیفتراک دیزل ساده هستند وسرویس‌دهی این نوع دستگاه به سهولت انجام می­شود .خرابی لیفتراک گاهی در اثر ایجاد عیب در شـبکه هیـدرولیک در جـک‌ها، پمپ‌ها و شیرهای مکانیکی و برقی و غیره است. که یکی از راه­های تعمیر در این موارد، جایگزینی و پیاده سـازی نقشه های روز دنیا به جای مدارات قدیمی وکم بازده هیدرولیک و استاندارسازی در این شبکه است.

ممکن است مشکل مربوط به صدمه دیدن شاخک­ها، دکل، شاسی، پاره شدن زنجیر، شکستگی بلبرینگ چرخ­ها، و خوردگی اتصالات باشد که در این صورت باید با استفاده از تجهیزات روز دنیا و استادکاران مجرب و دوره دیده این قسمت به ترمیم و بـازسـازی و بهینه سـازی اکسـل و متعلقـات این محدوده  بپردازند. بازنگری در اندازه های دکل معمولی به کانتینر رو، شاخک و نصب ساید شیفتر، رول گیر، کارتن کلمپ، بوته گردان، فورک ممور، فورک پوزیشنر از موارد ضروری رعایت اصول نگهداری لیفتراک در این قسمت­ها است. همچنین ترمیم، صافکاری، رفع عیوب ظاهری، تراشکاری و انجام رنگ آمیزی با توجه به نمونه رنگ فابریک دستگاه با بالاترین کیفیت از نظر دوام رنگ و از نظر مقاومت در برابر خط و خش و سایر پارامترهای مربوطه نیز در نگهداری لیفتراک بسیار حائز اهمیت است.

از دیگر مواردی که منجر به خرابی در لیفتراکها می­شود، الکترونیک دستگاه های برقی در لیفتراک‌های بـرقی ( تـرانزیستوری، تـریستوری، کنتاکتوری (است. جایگزینی سیستم های روز دنیا بر روی لیفتراک های برقی در تعمیر این لیفتراک ها بسیار کارامد است. به طور مثال با توجه به کارایی پایین و نـاخوشایند دستگـاه های المـنتی – کنتاکتوری، تعویض تمـامی این المان ها و نصـب به روز ترین درایورهـای هیدرولیک بسیار قابل توجه است. در این صورت مصرف انرژی الکتریکی ( شارژ باتری ) بصـورت چشم گیری پایین آمده و طول عمر این المان گران قیمت بیش از %50 افـزایش یافته و کیفیت انتقال بار و حرکت بسیار ارتقاع می یابد.

برقکاری، سیم کشی تعمیر الکتروموتورهای برقی، نورافزایی و به روز کردن تمامی خانواده های لیفتراک ها بصورت استاندارد های تعریف شده نیز، در رفع عیب لیفتراک ها بسیار مهم هستند. به طور کلی با نگهداری صحیح لیفتراک ها می­توان عمر مفید و راندمان آن ­ها را افزایش داد تا از تعمیر به دور باشند. از جمله روش­های صحیح نگهداری می توان به بررسی فشار و استهلاک لاستیک‌ لیفتراک‌ها، چک کردن سطح روغن لیفتراک ها، بررسی ترمز آن ها، رعایت مقدار مجاز باری که لیفتراک حمل می­کند و آموزش دادن راننده لیفتراک در راستای استفاده صحیح از آن، اشاره نمود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − دو =